kripto para analizi

Ethereum (ETH) Balinaları Belirsizliğin Karar Sürdüğü Ortamda Shiba Inu (SHIB) ve Birkaç DeFi Altcoin’ini Topluyor

Var olan en büyük Ethereum balinaları, göğüs coin Shiba Inu (SHIB) ve merkezi olmayan finans (DeFi) altcoinlerini biriktiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz. eth yorum yapan tüm analistler sizler için bir araya geliyor

Blockchain takipçisi WhaleStats’a nazaran, Ethereum balinaları yahut cüzdanlarında en az 1000 ETH bulunan yatırımcılar hala Dogecoin rakibi Shiba Inu’yu tercih ediyor. Yazının yazıldığı sırada SHIB, son yedi gün içinde ETH balinaları ortasında en çok satın alınan 10. tokendı. Ayrıyeten yatırımcılar hala Ethereum dışında en çok FTX Token (FTT) ve SHIB tutuyor.

ETH balinaları, bilhassa merkezi olmayan borç verme sistemi Aave, DeFi platformu Nexo ve WOO Network olmak üzere DeFi bölümünün tokenlarından alım yapıyor.

WhaleStats’a nazaran NEXO, AAVE ve WOO, son yedi gün içinde ETH balinaları ortasında sırasıyla altıncı, yedinci ve sekizinci en çok satın alınan altcoinler. Stablecoin’ler USD Coin (USDC) ve Tether (USDT), geçtiğimiz hafta ETH balinaları ortasında en çok biriken iki token olurken, bunu Ethereum’un kendisi ve Binance’in BUSD’si izliyor. Wrapped Bitcoin de (WBTC) şu anda listede beşinci sırada.

Tanınan kripto para analisti, kripto piyasalarında devam eden düzeltmeye karşın Ethereum rakibi Terra’nın (LUNA) yükselişe geçeceğini iddia ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

The Crypto Dog olarak bilinen anonim analist, merkeziyetsiz finans (DeFi) ödeme ağı Terra’nın tüm vakitlerin en yüksek düzeylerine ulaşmasının yalnızca an sıkıntısı olduğunu söylüyor. Terra yazının yazıldığı sırada son 24 saatte %2 oranında düşüşle 80 dolardan el değiştiriyordu.

“BTC sakinleştiğinde LUNA açıkça tüm vakitlerin en yüksek düzeylerine çıkıyor. Pek çok çizelge makus görünüyor. Bu onlardan biri değil.”

Crypto Dog’un varsayımı, Terra’nın ekosistemi, kripto pazarlarındaki gerilemeye karşın güçlü temel büyüme belirtileri göstermeye devam ederken geliyor. Merkeziyetsiz finans izleme platformu DeFi Llama, Terra’da kilitli toplam pahanın son yedi günde yaklaşık %10’luk ve geçen ay %50’den fazla patlama yaptığını gösteriyor. Bir blockchain’in TVL’si, akıllı kontratlarında tutulan toplam sermayeyi temsil eder. TVL, ağa kilitlenen teminat fiyatının varlıkların cari bedeli ile çarpılmasıyla hesaplanır.

Yazının yazıldığı sırada Terra, DeFi Llama’ya nazaran 22 milyar dolarlık bir TVL ile kilitlenen toplam bedel açısından ikinci en büyük blockchain’di. Terra’yı BSC, Avalanche ve Fantom izliyor.

Cüzdanın bakiyesi 2013 yılında yalnızca 355.254 dolar idi. Artık ise yayın saati itibariyle 39.014 dolar düzeyinden süreç gören BTC için 15.8 milyon dolara karşılık geliyor. Bu, cüzdanın dokunulmadığı mühlet boyunca %4.000’in üzerinde paha kazandığı manasına geliyor.

Daha evvel aktardığımız üzere, geçtiğimiz aylarda birkaç BTC cüzdanı daha uzun yıllar sonra uyanmıştı. Emsal biçimde geçtiğimiz Şubat ayında da içerisinde 5 milyon dolar kıymetinde ETH olan bir cüzdan da uzun yılların akabinde tekrar aktifleşmişti.

Kripto para piyasalarındaki kıymetine nazaran dokuzuncu sırada yer alan tanınan altcoin projesi Cardano (ADA)’nun kurucusu Charles Hoskinson, dünyanın önde gelen finans devlerinden J.P. Morgan‘ın her hangi bir kritik Cardano altyapısına sahip olmadığını açıkladı. IOHK CEO’su dolaylı olarak Cardano ekosisteminin ademi merkeziyetçiliğini ima etti.

Cardano CEO’sundan değişik açıklamalar

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, hissedarların “düzensizlikler” olduğunu sav ettiği için blockchain şirketi ConsenSys‘in milyarlarca dolarlık bir kontrolle karşı karşıya kaldığı haberine reaksiyon gösterdi. IOHK CEO’su, tweet atarken dolaylı olarak Cardano’nun ekosistemindeki ademi merkeziyetçiliği ima etti. Yazmış olduğu twet’te Hoskinson, “Sadece belirtmek istiyorum JP Morgan’ın rastgele bir kritik Cardano altyapısına sahip değildir” sözlerini kullanıyor

ConSenSys kontrolünde sorun, MetaMask ve Infura dahil olmak üzere Ethereum ekosisteminin temel direklerinin değerlemesidir. Bilinen tüm ConsenSys AG (CAG) hissedarlarının %50’sinden fazlasını temsil eden 35 eski çalışandan oluşan bir küme, ConSensys AG ile ConSensys Software Inc. ortasında Ağustos 2020’de yapılacak bir varlık transferi ile ilgili özel bir kontrol talebinde bulundu. Küme, süreç sırasında MetaMask üzere değerli varlıkların pahası 4,4 milyon dolar kadar düşük olduğundan, süreç sırasında birden fazla varlığın yanlış fiyatlandırıldığını sav ediyor. Muahedenin bir modülü olarak, JPMorgan ayrıyeten ConsenSys Software’de %10 pay satın aldı.

Charles Hoskinson: “Sırrımız yok”

Tanınan altcoin Cardano (ADA)’nun CEO’su Charles Hoskinson, Theranos felaketine yük vermesi istendiğinde şirketinin “sırları olmadığını” söyledi. Husus hakkında açıklamalarda bulunan ünlü CEO çatallanma manasında Cardano (ADA)’nun herkese açık olduğunu söyledi. Bu bağlamada kelamlarını Polkadot (DOT) ve Mina Protocol örnekleri ile destekledi. Konya ait olarak Charles Hoshinson’un söyledikleri şöyle:

Dünyadaki herkes Cardano’yu çatallayabilir… Dünyadaki herkes bizim kağıtlarımızı alabilir ve Mina Protocol ve Polkadot’un birtakım kağıtlarımız için yaptığı üzere kağıtlarımızı uygulayabilir… Rastgele bir kısıtlama yoktur. Şayet bir dolandırıcıysanız, insanların perdenin ardında ne olduğunu görmesine müsaade vermezsiniz zira orada hiçbir şey yoktur. Bu kadar kolay. mana try yorum ve diğer tüm altcoinler için yorumları alabilirsiniz.

DeFi altcoin projesi Convex Finance’de bir kusur tespit edildi!

Convex Finance, kritik olmayan bir yanılgı nedeniyle bugün bir kontrattan kilitli CVX’in kilidini açmak zorunda kaldı. Kilitli CVX kontratı, ödül sisteminde bir yanılgının keşfedilmesi üzerine yine konuşlandırıldı. Yanılgıyı içeren kontratta kilitli olan tüm CVX’lerin kilidi açıldı, yani CVX tokenlerini oylamaya kilitleyen kullanıcılar, istenirse bunları geri çekmeli ve yeni kontratta tekrar kilitlemeli. Oy kilitli CVX tokenleri, platform fiyatlarını ödüllendiren ve oy hakkı veren kilitli Convex tokenlerini temsil eder.

Kusur, kullanıcı fonları için tehlikeli olmasa da “süresi dolmuş kilitlerin direkt yeni bir adrese yine kilitlenmesi” muhtemelliğine müsaade verdi ve bu da onların kazandıklarından daha fazla cvxCRV mükafatı talep etmelerini sağladı. Convex‘in kontratları “değişmez ve yükseltilemez” olduğundan, yeni bir kontratın tekrar düzenlenmesi ve eski kontratın terk edilmesi gerektiği manasına geldiğinden, mukavele basitçe yamalanamazdı.

Standard

Leave a comment